|
It is currently 27 Dec 2009, 00:51
|
View unanswered posts | View active topics
| Welcome |
|
|
Dragi posetioče, čitanje foruma je svima dostupno, ali da bi ste pisali, morate se učlaniti. |
 |
|
 |
|
| Author |
Message |
|
Živkov Tanja
|
Post subject: Posted: 23 Apr 2008, 14:50 |
|
 Jao Bibli pocrveneh, ako su te žmurke ono što sam ja zamislila!!! Hi, hi, hi, što bi rekao Branko.
|
|
|
|
 |
|
Živkov Tanja
|
Post subject: Posted: 23 Apr 2008, 15:53 |
|
Pa dobro Bibli ti bi samo "ratovao", ako sam dobro razumela, možda i nisam, ne zameri mi danas izgleda nisam u formi! 
|
|
|
|
 |
|
Bibliotekar
|
Post subject: Posted: 23 Apr 2008, 16:18 |
| Site Admin |
 |
|
Sačuvaj bože, Tajo moja: uveravam te - miroljubivijeg čoveka retko da ćeš naći. Jedini problem sa minornom mi ličnošću jeste njena suštinski zastarela, današnjem, poglavito usranom svetu neprimerena etička kompozicija, to je sve.
Rat, naime, Tajo moja, nije nikakvo Božje delo - on uvek izrasta neposredno iz jednog datog stanja stvari koje pojedinci, državnici i narodi učine ili pak propuste da učine. Rat je - ma koliko to zvučalo neverovatno - uvek posledica jedne politike ili nedostatka politike, a kada se jednom sudbina ljudskog kolektiviteta podvrgne strašnom sudu rata, onda je pobeda ili poraz - sa svim determinantama koje iz sledstvenog rezultata proističu - posledica onoga što učinimo ili što propustimo da učinimo u njemu.
Upravo zato, draga moja Tajo, prepuštanje politike samo državnicima ili samo vojnicima - ili samo jednima i drugima - predstavlja opasnu, pogubnu ludost. Kaže se da nacionalnu strategiju, kao determinantu politike koja u konačnoj instanci odvodi ljude jedne zajednice u rat ili u pretnjom rata opterećeni mir, treba da predlažu predsednici državca i generalštabovi, a Kongresi, Skupštine, itd. da ih sprovode, jer narod, za boga miloga, u tim pitanjima ne može da izigrava demokratski debatni klub. Pa ipak, draga moja Tajo, odluka o strategiji, o pravcu kojim će se nacija ili ma koja druga društvena zajednica kretati - na taj način doneta - može uspeti samo ako je budu podržavali dovoljno prosvećeni i etički opredeljeni, odlučni građani. Oni će, Tajo moja, za uspeh te izabrane strategije morati da žrtvuju svoje živote, svoja imanja i svoju čast.
Stoga su istinski prosperitetnim društvenim zajednicama potrebne velike vođe, ljudi sa moralnim integritetom - i one ih, u najvećem broju slučajeva, i nađu u takvim velikanima kao što su Vašington, Linkoln, Lenjin, Čerčil, Ruzvelt ili Tito. Ali snaga takvog vođstva mora doći iz dubine kolektivne volje i svesti. Borci i niži oficiri demokratskog društva moraju, naime, poznavati ciljeve radi kojih se žrtvuju. Malo je poznato da je pruski oficir Štojben postavio osnovni princip ratovodstva po kojem vojska mora znati racionalnu osnovu svoje akcije. A da ista pak mora imati utemeljenje u nepatvorenoj, istinskoj etičkoj vrednosti. Upravo zato je i veliki demokrata, Tomas Džeferson, predložio da poznavanje vojnih stvari bude bitan deo američkog osnovnog vaspitanja. Ja ga samo sledim u naumu. 
_________________ Acriter et Fideliter!
|
|
|
|
 |
|
Bibliotekar
|
Post subject: Posted: 23 Apr 2008, 18:23 |
| Site Admin |
 |
|
Usled evidentnog kršenja Etičkog kodeksa ponašanja na forumu, oličenog u iznošenju nedoličnih tvrdnji spram određene ličnosti, kojoj se bez ikakvih predočenih dokaza stavlja na teret sklonost ka vršenju krivičnih dela kažnjivih po Međunarodnom krivičnom pravu, a u cilju predupređenja daljih potencijalno štetnih personalnih konfrontacija koje bi mogle naneti dalju moralnu štetu članovima Foruma - participantima u forumskom dijalogu, spoljnim posmatračima, te reputaciji samog Foruma, u skladu sa odredbama međunarodnog Etičkog koda ponašanja u elektronskoj konverzaciji, a saobrazno raspolažućim ovlašćenjima Administratora proglašavam oficijelnu suspenziju iz aktivnog članstva Foruma g. Upravnika na period od nedelju dana.
Navedena sankcija ima isključivo preventivno svojstvo, te će imenovanoj osobi nakon isteka navedenog perioda izvorni oficijelni forumski status biti vraćen u punom kapacitetu. Ende. 
|
|
|
|
 |
|
Bibliotekar
|
Post subject: Posted: 23 Apr 2008, 23:07 |
| Site Admin |
 |
|
PARDON!!!  Zar 50 evra za kompromitovano lično ime i personalnu čast? Zar 50 Evra u zamenu za prenebregavanje nehajno izrečene tvrdnje da sam osujećeni i frustrirani nastavljač vrhunaravnog i opštecenjenog dela Adolfa Ajhmana? NE BIH GA ODBANOVAO PRE ROKA I NEĆU NI ZA 500 000 000 Evra!!! Fuj ad verbum! 
|
|
|
|
 |
|
Upravnik
|
Post subject: Posted: 24 Apr 2008, 14:28 |
| Site Admin |
 |
|
Moj post naravno nije trebao da izazove nikakvu drugačiju polemiku osim one zabavne. Naime, moj post je bio napisan u vrlo šaljivom tonu i nema nikakve veze sa istinom. Ako je bilo ko pomislio bilo šta drugo, ja se izvinjavam, a ujedno priznajem da sam i malo preterao jer čak i šala ima svoje granice. Eh, kad bi svi bili ovako samokritični.
P.S. Tema banovanje tek dolazi na dnevni red. 
|
|
|
|
 |
|
Živkov Tanja
|
Post subject: Posted: 24 Apr 2008, 14:38 |
|
Dobro gospodine Upravniče ali u buduće obraitie pažnju! No Bibli treba da odreaguje na sve ovo! 
|
|
|
|
 |
|
Bibliotekar
|
Post subject: Posted: 24 Apr 2008, 14:59 |
| Site Admin |
 |
|
Da - šala zaista treba da ima svoje granice, jer inače može da se izrodi u nešto jako ozbiljno. Kao svojevrsno objašnjenje za svoju možda previše emotivnu reakciju, poštovane dame i gospodo, mogu da navedem sledeći, potpuno realni i dokazima potkrepljeni slučaj:
Najveću ikada ostvarenu svađu na Internetu imao sam pre cca. 2 godine, kada sam kao participant jednog kanadskog foruma imao tu nesreću da naletim na zadrtog ruskog nacistu (znam, zvuči neverovatno ali je zaista tako!), posvećenog člana Nacističko-boljševičke partije (sic!), koji je u najgorem maniru koristio forum za propagiranje političkih stavova koji dirtektno zagovaraju nastavak istrebljenja Jevreja, kao jedine zaloge prosperiteta Slavjanstva i čitave zemaljske kugle pride.
Moderator sajta, Kanađanin izrazito liberalnih shvatanja, koja su se bezmalo graničila sa poimanjem slobode izražavanja koja je jednaka sa slobodom poziva na javni linč, nije našao za shodno čak ni da ga opomene, dok su ostali, nešto prosvetljeniji učesnici foruma, pokušavali da urazume ostrašćenog Rusa, no bezuspešno: pomenuti je raspolagao uistinu kolosalnom sposobnošću za erističku debatu. Moja malenkost, koja je zaista smatrala za svoju prosvetiteljsku dužnost da urazumi osobu pomračene svesti, ograničila se na oponiranje posredstvom postavljanja fotografija, koje su na više nego rečit način pokazivale faktički proces istrebljenja Rusa i Jevreja. Vrhunac je bio postavljanje fotografije na kojoj esesovci sede ispod natpisa „Die Russe must sterben, damit wir leben” (Rus mora umreti, na taj način mi živimo). Na to nije imao šta da odgovori i ta neprijatna svađa se, na opšte zadovoljstvo učesnika foruma, tako i završila.
Poenta cele priče, potovane dame i gospodo, je, mežutim, bila u sledećem: nakon nekih desetak dana po okončanju te nemile rasprave u moj privatni e-mail inbox stiglo je pismo od izraelske službe za sprečavanje širenja nacizma na Internetu. Rekli su mi da su posmatrali raspravu, ali da nisu želeli da se mešaju videvši kako neki tamo anonimus iz neke bogu iza leđa zaturene Sente uspešno drži etičko-istoriografski kurs neonacistima.
Stoga poučen ovim primerom umoljavam sve Vas, poštovane dame i gospodo, da bez obzira na stepen ličnog poznastva, dugogodišnjeg prijateljstva, zajedničkog posvećeništva pozorišnom amaterizmu, itd, itd. budete samo malo obazriviji prilikom postiranja svojih odgovora ne samo na ovom, već i na ma kojem drugom forumu. Uveravam Vas da ma i nehotično i objektivno nepromišljeno učinjena greška može - upravo po one nominalno makar drage i bliske Vam osobe - imatei itekako ozbiljne, čak i dramatične posledice.
Toliko o tome - s moje strane slučaj smatram okončanim. Ako neko pak želi dalju elaboraciju, stojim mu na raspolaganju.
Quote: Inače Bilbi što se tiče tvoje započete diskusije imala bih par primedbi na pomenute ti ličnosti, ali onda odosmo opet u možda dosadnu diskusiju za ostale, i molim te nemoj i ovde da peđeš na latinski nam jezik.
Slobodno iuh iskaži, srećo moja! Pa nisam ja nikakava babaroga, niti osoba koja će glave skidati ikome. Bez ikakvog zazora, zaista mi je drago što predstavljaš osobu s kojom se može diskutovati i ozbiljno i šaljivo, i na zabavne i na seriozne teme. Stoga samo napred - piši sve što misliš da treba da bude raspravljeno i razjašnjeno. Ja sam prvi koji će ti u tom nastojanju stajati na raspoloženju kao posvećeni sagovornik! 
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum
|
|