It is currently 27 Dec 2009, 01:02

All times are UTC + 2 hours

Welcome
Dragi posetioče, čitanje foruma je svima dostupno, ali da bi ste pisali, morate se učlaniti.

Page 18 of 20 [ 294 posts ]  Go to page Previous  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 23 Jul 2009, 08:42 
ModTeam

Image

Prevodu Biblijevog ekstraordinarnog pisanija... Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23 Jul 2009, 08:47 
Site Admin

Ne ti, nego Image

:bAd

Post subject:
PostPosted: 23 Jul 2009, 11:23 
ModTeam

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23 Jul 2009, 13:14 
Site Admin

:hugme

Post subject:
PostPosted: 23 Jul 2009, 14:52 
Site Admin

Biće da se ne razumemo, poštovani Upravniče.

Quote:
Mi taj Pravilnik nismo videli, ali ako prihvatimo tu činjenicu, ostaje ona druga, da je taj isti Pravilnik u istoriji festivala, ne tako davnoj, kršen.

Izvrsno. Zbog čega onda pisac/pisci te potpuno jalove i isprazne tužbalice to direktno i ne kažu u svom veleuvaženom dopisu, navodeći pritom direktne egzemplare nepočinstva? Ovako njihov dopis u potpunosti ostaje na nivou nemušto prosvedujućeg semi-intelektualnog gologuzja.

Quote:
Naveli su na str. br. 2 gde se kaže da su neki ljudi iz organizacije festivala kontaktirali direktno sa nekim pozorištima, što je tačno, a što, svakako, nije u redu.

A po čemu? Ako su oni bili oficijelno opunomoćeni predstavnici Festivala, a pri tome još i rukovođeni načelom ekonomije sredstava, ta njihova aktivnost ne samo da je bila vanredno primerena, već i sasvim ekološki poželjna (spasimo naše šume uštedom hartije!). Ako pak ta njihova aktivnost pravno „nije u redu”, onda neka se konkretno navede odredba regulativnog akta koja će nedvosmisleno pokazati da je izvršena povreda važećih i obavezujućih odredbi. Tek tada bi se mogla zahtevati odgovornost onih osoba koje svojim protivpravnim činovima urušavaju amatersku pozorišnu aktivnost diljem zamlje Srbije (a – pretpostavljeno! – i šire).

Quote:
Kome i kad je distribuiran?

Tebi, telefonom. Ne sećaš se, ili možda ne znaš o čemu zapravo govorim? Onda mi dopusti da ti osvežim sećanje: ko je tebe svojevremeno telefonom (bez ikakvih papira i potpuno nevezano za Trebinje!) obavestio (a ti pak mene naknadno telefonski izvestio!) da najodgovornije lice srpskog pozorišnog amaterizma u saradnji sa Besramnim Komplotistom kulskog KPZ-a kuje pravno totalno neutemeljenu urotu u cilju eliminacije nastupa Kamerne scene „Miroslav Antić” sa Kulskog festivala?

Post subject:
PostPosted: 24 Jul 2009, 08:54 
Site Admin

1. Ili ja pišem na svahiliju ili mi je rukopis nečitak.
2. ''Direktni egzemplari nepočinstva'' se čuvaju u tajnosti, te ih ''pisci te potpuno jalove i isprazne tužbalice'' ni ne znaju, a kad do njih i ja dođoh, sasvim sličajno, tu dotična osoba koja mi je ''nepočinstvo'' prezentovala, se povuče i zaćuta.
3. Jedini zvanični kontakt je između ovlašćenog predstavnika trebinjskog festivala, tj. direktora Kulturno informativnog centra i SAS-a. Jedino su oni ovlašćeni da kontaktiraju i niko više. Svi ostali su bili mešetari i dobro su opisani u predmetnom dopisu.
4. Ovde pričamo o trebinjskom festivalu, a ne o kulskom.

Post subject:
PostPosted: 24 Jul 2009, 16:19 
Site Admin

1. Ni jedno ni drugo. Zbrčkani su ti misaoni procesi.

2. Fenomenalno. U tom je slučaju vrednost navedenog sočinjenija podjednaka vrednosti usopšega drljala. Šteta utrošene hartije!

3. Odlično. Pa što to pisac/pisci direktno ne kažu, navodeći ovako lepo konkretno nepočinstvo i tražeći adekvatnu kaznu za vrtičave pretrglije besramne? Onako blentav, uopšteno burličući dopis ih u njihovim nepočinstvima zaustaviti neće, a po svoj prilici oni su volji da sa takovom pogubnom praksom i nastave - ako bude para i sreće.

4. Grešiš. Ovde zapravo pričamo o vazda jednim te istim ljudima, koji najpre bezočno i prljavo komplotiraju protiv nas, a posle, kad im Hajrija pokaže đe tele ima da se veže (KSMA i njegovi pokrovitelji su narečeni Hajrija!) mrsomudno počnu da izigravaju protegljaste vitezove Uzorita Blagočasja! More sikter, paščadi! :!:

Post subject:
PostPosted: 24 Jul 2009, 16:57 

Bibliotekar wrote:
kad im Hajrija pokaže đe tele ima da se veže (KSMA i njegovi pokrovitelji su narečeni Hajrija!) mrsomudno počnu da izigravaju protegljaste vitezove Uzorita Blagočasja! More sikter, paščadi! :!:

:hayho :partyhail :hayho

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24 Jul 2009, 17:39 
ModTeam

Bibliotekar wrote:

usopšega drljala

vrtičave pretrglije besramne?

izigravaju protegljaste vitezove Uzorita Blagočasja!

Ovo treba i smisliti! :shock:

Post subject:
PostPosted: 24 Jul 2009, 18:04 
Site Admin

Oh, hvala na komplimentima, gospodo moja! Znate kako je... Mene samo treba neko da inspiriše! :wink:

Image

Post subject:
PostPosted: 24 Jul 2009, 22:04 
Site Admin

Kada bi samo bio tako dobar u shvatanju ''slučaja Trebinje''. Ali je i na jednom i na drugom tanak, tanak, tja...:wink:
Ah da, Hajrija im je pokazala đe se tele veže, ali i to je neko trebao da odradi. 8) Međutim, kao i obično, nije to poenta. :roll:
Haha... a ti misliš da su ono komplimenti. :wink:

Post subject:
PostPosted: 25 Jul 2009, 15:11 
Site Admin

Možda, ali barem znadem da je Hajrija (Dobri) muško, a ne žensko. Prati link, pa se obavesti:

http://donjivakuf.blogger.ba/arhiva/2008/08/16/1733590

A što se pak mlakušnih podmuklaća i zlokovara na relativno visokim službenim položajima tiče, meni neka muda za bubrege ne prodaju - pismen sam i čitam ih kao bukvar! Toliko.

Post subject:
PostPosted: 25 Jul 2009, 15:33 
Site Admin

Moja Hajrija je žensko što celoj stvari daje na težini, te nema potrebe da pratim link. :wink:
Dobro je da si shvatio (bolje ikad, nego nikad) da ti, ti isti, godinama prodaju muda za bubrege, te da si ipak uspeo da ih pročitaš kao bukvar, mada je trebalo vreme da prođe, a ja ću zbog toga biti neizrecivo srećan da te kandidujem na njihova mesta kada oni odu u peMziju. :lol: :lol: :lol:

Post subject:
PostPosted: 26 Jul 2009, 00:26 
Site Admin

Hvala na počasti, ali radije ne bih. Čini mi se da bih došao u iskušenje da počinim ubistvo u afektu! Bolje kandiduj Branka - poznajući karakter narečenih osoba, mislim da bi im njegovim dolaskom preselo materino mleko! :twisted:

Post subject:
PostPosted: 29 Jul 2009, 13:30 
Site Admin

Verovatno znate da je u toku Festival festivala u Trebinju, a na njemu je, između ostalih, nastupio i domaćin, Gradsko pozorište iz Trebinja sa predstavom ''Ševa ili slavuj'' u režiji Željka Miloševića, a po tekstu ''Da li je to bila ševa'' Efraima Kišona. Pa tako, posle odigrane predstave i razgovora o istoj, u jednom momentu dešava se sledeće:

Quote:
Slobodan Radović, reditelj iz Beograda i voditelj okruglog stola pitao je Željka Miloševića zašto je Darko Kurtović igrao dva lika, a režiser je odgovorio:
"Glumaca malo, a plata još manje" i još je dodao kako mu je prvobitna namjera bila da umjesto pet glumaca predstavu iznesu četiri glumca.

Page 18 of 20 [ 294 posts ]  Go to page Previous  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Next

All times are UTC + 2 hours