|
It is currently 30 Nov 2009, 21:02
|
View unanswered posts | View active topics
| Welcome |
|
|
Dragi posetioče, čitanje foruma je svima dostupno, ali da bi ste pisali, morate se učlaniti. |
 |
|
 |
|
| Author |
Message |
|
Branko
|
Post subject: Posted: 18 Jun 2009, 16:24 |
| ModTeam |
 |
Joined: 13 Jan 2008, 15:07 Posts: 6040 Location: tu iza ćoška
|
|
Nastavi li Tamara sa kuvanjem staće i na sličicu za novčanik. he-he...
_________________ Ars longa, vita brevis
|
|
|
|
 |
|
Branko
|
Post subject: Posted: 28 Jul 2009, 12:37 |
| ModTeam |
 |
|
Postirao sam njegovu sliku sa rođendana sa Micom i Tamarom i on je izbrisa.  Verovatno nije lepo ispao.
|
|
|
|
 |
|
Tanja
|
Post subject: Posted: 28 Jul 2009, 12:52 |
|
Aaaaa!!E sad je već jasnije...Bule pa što obrisa sliku, nije valjda negližirana? 
|
|
|
|
 |
|
Branko
|
Post subject: Posted: 28 Jul 2009, 15:45 |
| ModTeam |
 |
|
|
Ma, jok. Samo su ga zagrlile. A to ne ide... ruši mu ugled Nikole Tesle.
|
|
|
|
 |
|
Upravnik
|
Post subject: Posted: 29 Jul 2009, 08:35 |
| Site Admin |
 |
|
Bibliotekar wrote: Ukoliko je potrebna detaljnija elaboracija ove problematike - nema nikakvih problema. Spreman sam i u potpunosti voljan da ovu materiju analiziramo do u detalje.
Nemoj, molim te. Nije potrebno. Sve smo shvatili. 
_________________ When you have to kill a man it costs nothing to be polite
|
|
|
|
 |
|
Tanja
|
Post subject: Posted: 29 Jul 2009, 08:49 |
|
Auuu kakva elaboracija, ja se izvinjavam što sam pitala, a i ti Branko baš ga pretera... 
|
|
|
|
 |
|
Branko
|
Post subject: Posted: 29 Jul 2009, 12:11 |
| ModTeam |
 |
|
|
Kajem se... Pogodih k'o prstom u ...
|
|
|
|
 |
|
aleksey
|
Post subject: Posted: 29 Jul 2009, 17:51 |
| ModTeam |
 |
|
Hvala ti, dragi moj LibrarTy, što nas edukovao ("prosvetlio") po pitanju privatnosti. Sad nam je sve jasno.
U silnoj želji da ti se makar pokušam odužiti na ovoj edukaciji, spopade me silna želja da ti ja štošta napišem, tj. odgovorim. Da me ne shvatiš pogrešno, nisam hteo da te edukujem, jer ti o onome što sam želeo pisati, sigurno već sve znaš (sa sve linkovima). Htedoh samo malo da te podsetim na neke pojmove iz naše struke.
Međutim, nikako ne mogah da se odlučim između dve teme: " Zloupotreba ovlašćenja" ili " Zloupotreba službenog položaja".
I tako, u silnoj mojoj nedoumici, ostade ti bez mog odgovora. 
_________________ A winner always knows where he's going. A champion never forgets where he's from.
|
|
|
|
 |
|
Bibliotekar
|
Post subject: Posted: 30 Jul 2009, 23:21 |
| Site Admin |
 |
|
Oh, ta nema na čemu, dragi moj g. Aleksey. Kao što znate - na nas uvek možete računati.
A što se pak s Vaše strane navedenih juridičkih tema tiče, mišljenja sam da bi obe bile više no efikasno repasirane pukom prezentacijom sledećih, u velikom naprednom svetu uveliko prihvaćenih obaveznih pravnih standarda namenjenih administratorima web-sistema:
http://www.bclaws.ca/Recon/document/fre ... #section22
Obratite posebnu pažnju na čl. 22, st. 3, al. I. Uveren sam, sve će Vam biti jasno.
Našim juridički manje potkovanim participantima u njihovoj budućoj aktivnosti od velike pomoći će pak biti sledeći dokument:
https://cms.brocku.ca/accessandprivacy/ ... ngPIv5.pdf
Posebno prva odrednica u poglavlju „ upotreba ličnih informacija” (Use of Prsonal Information).
A svim ostalim amaterskim fotografima pak iuzetno korisne savete daće sledeća, odista izvanredna knjiga, koja se on-line može čitati ovde:
http://books.google.hu/books?id=rJHNqWY ... &resnum=10
Na strani br. 39 navedene publikacije dat je čak i standardizovani, tipski i od strane sudova prihvaćeni obrazac izjave o saglasnosti privatnog subjekta za fotografisanje i distribuciju fotografija na kojima se nalazi prikaz njegove ličnosti.
Eh, samo da mi je znati kad li će ti divni pravni instituti zaživeti oficijelno i kod nas. No, ne treba očajavati - naša je oficijelna politika približavanje Evropi i ulazak u tzv. evroatlantske integracije. U tom slučaju sve je, zaista, samo pitanje vremena. 
_________________ Acriter et Fideliter!
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum
|
|