|
Eh, da, tako je to kad radite u mobilnoj telefoniji pa imate posla sa svakakvim klijentima. Evo sa čim su se sve susretali operateri mobilne telefonije Crne Gore i kako su uspevali da izlaze na kraj sa njima !
- Ja sam dobio poruku: POZOVITE BROJ ZA NEZAVISNU CRNU GORU. Ja sam taj broj nazvao i sad ne mogu više nikoga da dobijem - A koji ste broj zvali? - *33*0000#OK (šifra za zabranu odlaznih poziva)
- Imate li broj Mila Đukanovića? - Ne. - A Filipa Vujanovića? - Ne, ni njegov nemamo. - NE!?... Mora da su na pripejd...
- Da vam prijavim uznemiravanje od sekretarice: uznemirava i javlja se kad god neko pozove!
- Molim ve da vi saopštim jedno saopštenje: ima jedan broj što me stalno zivka i prica mi svašta bezobrazno, sramotno i vuglarno. Molim ve da mi taj broj skrajnete!
K: Dajte mi broj Predraga Bulatovića, onoga političara! O: Nema prijavljen broj. K: Ču, nema prijavljen broj , ili neće da ga da, jer, ako se boji od svoga naroda... (prekinut od strane operatera) O: Nema uopste prijavljen broj kod nas. Pozovite 9898 - Promonte, možda tamo ima registrovan broj. K: Ču Promonte. Nema on broj tamo, on je iz SNP !
-Bio sam na poštu, i rečeno mi je da je moj broj NEPLATIV za ovaj mjesec... Jeste li mi to napravili kakav USTUPAK, ili šta?
- Ja bih da uplatim roming, pa me interesuje za koliko se, otprilike, vremena on potroši?
- ...Ma, ne čudim se ja što sam NAKRKO sto eura na račun.: ZVR TAMO, ZVR VAMO....NAKUPI SE TO!
K: ... Vele, da se u moj poziv uključuje neko drugi. O: ...Ne razumijem Vas...kako to mislite – neko drugi ? O: Eh, kako....Fino! : kad neko zove, razumiješ, mene – uključi se nekakva žena i veli da je vaša sekretarica...
- Ja nisam plaćao račune, to je tačno, i vi ste mi slali opomene - i to je tačno. Ali, ja sam se strašno uvrijedio kad ste mi isključili telefon!!!
- Dobar dan, jeli to Promonte? - Ne, dobili ste Monet. - Dobro, dobro, pa Monet mi je i trebao...
- Imamo prijatelje na Kosovo, oni imaju novi Alkatel francuski, koliko košta 1 minut?
K: Mene ne radi telefon a platijo sam račune. O: Kod nas je sve u redu, nije isključen, provjerite aparat. K: Nemam ja što da provjerajem, no vi napravite da i mene radi ka vama tun!
- Može li se kod vas provjerit' IZDUŠUJE LI BATERIJA!?
- Ma, moj broj se vodi na treće lice, a ja sam suvlasnik, jer sam, znate, bio podstanar, pa mi ga je taj gazda izvadio, mislim broj, na svoju ličnu kartu, jer mi je trebao, jel'…..i bili smo u dobrim odnosima….E, sad mi on veli: Poći ću tamo i isključiću te s ličnom kartom, ako mi ne platiš kiriju!…. Pa sam mislio ,ako bi ste bili tako dobri, da se oglušite o njega…
- Kakve su vam to SMS2MAIL poruke? - To je slanje poruka na email adresu, nekome ko ima kompjuter... - A koji je broj kompjutera???
- Ja sam korisnik cijenjenog Moneta, pa bi i moja žena da bude korisnik cijenjenog Moneta pošto se mi nikad nijesmo razdvajali, evo i grobnicu smo napravili zajedno...
- Hvala, bili ste ljubazni kao i ja sam...
- (u sred razgovora) Jeste li me to pustili na Internet? (interfon)
- Kakve su vam ovo nove poruke? - Mogućnost da šaljete poruke na Internet. - Aaaa, znači interno poruke idu, a za inostranstvo?
- Kakve su ovo nove poruke? - ...slanje poruka na Internet... - Znači poskupjele su, e vala vam to ništa nije trebalo...
- Šta je ova poruka što mi šaljete, žena mi je ljubomorna, jutros sam je gotovo ubio...?!?
- Ja ne znam kako da napišem okruglo a. (@) - Ukucajte zvjezdicu - I onda to šaljem na broj kompjutera?
- Koliko košta minut poruke?
- Mogu li ja da fatam te poruke sa Interneta?
- Može li se sarađivat sa inostranstvom - sa porukama?
- Mene su u školi rekli da ste vi Monet sekretarica i da s vama mogu da razgovaram o čemu god oću...
- Sekretarica mi preuzima pozive! Ne mogu se nikako javit prije nje...
- Ja sam cuo da ste poskupljeli poruke za inostranstvo i ostale zemlje?
- Pritisko sam nešto i evo sam se upleo u kodove. Ne umijem sam izić!
- Još ondar sam vam prijavio da me sekretarica uznemirava pa vi rekoste da ćete je utulit, no ona još gori...
- Nisam zadovoljan vašim odgovorom! Dajte mi vašeg glavnog urednika!
- Blokiran mi je kalkulator!!!
- Mogu li da saznam svoju tekuću prođu?
- Predusmjerio mi se broj na tuđi, kuku mene!
- Možete li da mi pomožete, ne čuje se stiskanje po tipkama?
- Možeš li mi, sine pomoć´? Stiga´ mi je veliki račun na ovaj penzionerski telefon, a ja ga nijesam tica´ kol´ko jesi li ga ti ticala, no sam ga da´ sinu a on veli da je samo zva´ 2-3 đevojke, pa mi viđi ako možeš, laže li me... Đe me nagrdi sin, sinula munja u njega...
- Đe treba da idem da uplatim poruku?
- Da li se sad poruke mogu slat` bezgranično ili granično?
- Ne radi mi kartica! - Šta piše na displeju? - Zabranjeni svi pozivi i dozivi!
- Evo mi ne radi telefon, nešto sam oštetio! - Šta piše na dipleju? - Pozovite terapeuta!
- Koji imate aparat? - Sinus!
- Šta je ovo, ne mogu da šaljem oporuke a stalno dosipam račun?
- Zakodov`o sam karticu pa ne mogu da je raskodujem! - Šta ste unosili u aparat - kako ste je zaključali? - A? - Šta piše na displeju telefona? - Na njemački piše "gešperd", znači zašperovan!
- Daj mi bon od 20 , ali nemoj kao prošli put jer mi istekao za dva dana.
K: Što ne mogu da šaljem poruke??? O: Opterećenje na centrali, pokušajte kasnije. K: Ne mogu ni kasnije, pokušao sam!
K: Srećna vam nova godina! O: Hvala, takođe! K: Koliko mi je stanje na računu? O: 56 eura i 32 centa... K: Hvala, takođe!
K: Zablokirao mi se telefon! O: Šta piše na displeju? K: (nekom od ukućana) Daj mi taj displej!!!
- Korisnik: Što nam je doš`o ovoliki račun? Bogomi k`o da smo zvali inostranstvo! - Operater: Pozivali ste Njemačku - Kuku, ona zna... (prekinuta veza)
_________________ "Najveći čovek uvek ostaje dete."
Gete
|