It is currently 27 Dec 2009, 01:31

All times are UTC + 2 hours

Welcome
Dragi posetioče, čitanje foruma je svima dostupno, ali da bi ste pisali, morate se učlaniti.

Page 3 of 5 [ 68 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 27 Feb 2009, 15:28 
ModTeam

Oh! Da... zaboravih da Vas priupitam: o kojim drugima?! :shock:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27 Feb 2009, 15:47 
Site Admin

Izvinite, gospodična, ali ne znam na koju se osobu odnose ove vaše reči:

Quote:
Oho! Dobio je pojačanje!!!

Uveravam Vas da grešite ukoliko smatrate da sam ja osoba koja je ma koga zvala zarad pojačanja. Faktičkim argumentima pojačanje nikada nije potrebno. :)

Post subject:
PostPosted: 27 Feb 2009, 15:49 
Site Admin

Bibli, prepuštam ti je. Jedan joj je dovoljan. A kad si ti u pitanju, mislim da joj je i mnogo. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27 Feb 2009, 16:05 
ModTeam

Mislim da ću lako izaći na kraj sa njim... Image :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27 Feb 2009, 16:10 
Site Admin

Image

:lol:

Post subject:
PostPosted: 27 Feb 2009, 19:58 
Site Admin

Što si joj odbrusio. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27 Feb 2009, 21:24 
ModTeam

Melice, jesi li obukla kožni komplet za bičevanje? Ako jesi slikaj i stavi na forum.... :wink:

Post subject:
PostPosted: 27 Feb 2009, 21:35 
ModTeam

Još bolja bi bila ona slika BEZ kožnog (ili bilo kakvog dugog) kompleta :hMmm

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27 Feb 2009, 21:48 
ModTeam

Ipak, Aleksa, malo kožice nije na odmet...

Post subject:
PostPosted: 28 Feb 2009, 03:58 
ModTeam

Ne bih da ti odgovorim ovo u vezi kožice, jer će me Bibli poslati ne na Goli Otok, nego će me prognati u Sibir, na doživotnu... :bRr

Profile  

Post subject: Re: Amerika i Englseska biće zemlja proleterska
PostPosted: 01 Sep 2009, 14:23 
Site Admin

Nakon poprilične pauze, evo, poštovane dame i gospodo, još jedne intrigantne vesti koja se odnosi na izuzetno zanimljiva aktuelna zbivanja u SAD. Smatrajući da bi, saobrazno njegovom sadržaju, bilo uputnije da se tematske stavke koncentrišu u jednom tematskom nizu, smatram da mu slobodno možemo obezbediti mesto ovde. Elem, evo i najnovijih vesti:

MRZIMO SJEDINJENE DRŽAVE – SECESIONISTIČKI MITING U OSTINU

Dugotrajno nezadovoljstvo očitom degradacijom ekonomskog i socijalnog statusa mnogih građana SAD, a naročito onih u konzervativnije nastrojenim, tradicionalistički orijentisanim saveznim državama poput Teksasa, kulminiralo je u petak, 29. VIII 2009. protestnim skupom u Ostinu, prestonici američke savezne države Teksas, na kojem je masa ljudi dala oduška svome nezadovoljstvu artikulacijom donedavno gotovo nezamislivog zahteva – Suverenitet ili Secesija.

Održan pod geslom „Mrzimo SAD”, skup upriličen od strane službeno registrovanog i Ustavom garantovano legalnog Teksaškog nacionalističkog pokreta je uspeo da okupi masu nezadovoljnika ispred Guvernerske palate. Premda je bilo zapaženo odsustvo do nedavno najglasnijih promotera secesije Teksasa, npr. aktuelnog guvernera Rika Perija, koji je u aprilu ove godine reporterima američkih medija na protestnoj čajanki organizovanoj povodom nacionalnog Poreskog Dana (skupu koji je namerno nazvan tako po legendarnom protestnom skupu u Bostonu, poznatom kao „Bostonska čajanka”, održanom 16. decembra 1773, koji je predstavljao inicijalni akt secesije američkih kolonija od Britanije) rekao da, premda trenutno ne postoje razlozi za secesiju iz Unije, niko ne zna šta se može izroditi ukoliko Vašington nastavi da se „izruguje američkom narodu”, skup je okupio čitav niz drugih aktivnih teksaških političkih poslenika.

Organizatori su nastojalii da guverneru Periju uruče peticiju, kojom zahtevaju da predstavnici Teksasa „smesta krenu u restauraciju punog i neoslabljenog suvereniteta Teksasa, doslovno se držeći reči 10. amandmana američkog Ustava, ili da smesta krenu u punu secesiju iz Sjedinjenih Američkih Država.

Danijel Miler, lider teksaškog secesionističkog pokreta, u svom obraćanju prisutnima je, držeći pri tome u ruci teksašku zastavu, ispred zgrade lokalnog Kongresa rekao: „želim da me (oni unutra) čuju glasno i jasno – vreme im je da uzmu u ruke tu zastavu i preuzmu vođstvo, a ako to ne žele, ako ne žele da je uzmu i pronesu je visoko, onda ćemo mi to učiniti.”

Među učesnicima skupa istaknuti aktivisti su bili Lari Kilgor, hrišćanski propovednik i negdašnji kandidat za guvernera Teksasa koji je zagovarao egzekuciju homoseksualaca, Debra Medina, takođe pretendent na položaj guvernera i članica krila Republikanske partije koje podržava Rona Pola, kao i Melisa Pehl-Hil, članica dobrovoljačke građanske komisije za ispitivanje legalne podobnosti Baraka Huseina Obame za položaj predsednika SAD (komisija ispituje da li je g. Obama zaista i rođen na teritoriji SAD, budući da po Ustavu SAD predsednik te države može biti isključivo ono lice koje ispunjava navedeni uslov).

Najekstremniji izraz nezadovoljstva sadašnjim tretmanom građana SAD od strane federalne administracije izrazio je g. Kilgor, koji je, pokazujući na zastavu SAD istaknutu na jarbolu Kongresa rekao „Mrzim tu zastavu gore. Mrzim vladu SAD. Onapredstavlja zlu, korumpiranu vladu. Ona mora da ide. Suverenitet nije dovoljan. Secesija je ono što nam treba!

Skup je bio završen pevanjem tradicicionalnih teksaških borbenih pesama i pronošenjem zastava Konfederacije iz doba američkog građanskog rata.

Originalnu storiju, poštovane dame i gospodo, možete naći ovde:

http://www.alternet.org/politics/142340 ... l_/?page=1

Za dalje samostalno istraživanje ove teme možete koristiti inspirativne muzičke natuknice locirane na ovim mestima:

http://www.youtube.com/watch?v=AdmjbxMs7hg

http://www.youtube.com/watch?v=YAfHigPsC_s

Želim Vam prijatno dalje istraživanje! :wink:

PostPosted: 01 Sep 2009, 23:51 
Site Admin

Ako je neko za južnjačku Ameriku i bivšu konfederaciju, odlično znate da sam to ja. Ali, ovaj skup mi se čini neozbiljnim, prvo, s obzirom na količinu prisutnog naroda, i drugo, što ovo nije način rešavanja secesije.
Međutim, ako ovo znači klicu secesije južnjačkih republika na čelu sa Teksasom, ond ja ovaj skup zdušno podržavam i žao mi je što nisam bio na njemu, ali bojim se da će i ako bude nekakvih konkretnih pokušaja, američki režim sve te pokušaje ugušiti u krvi, baš na njima svojstveni, demokratski način. :wink:

PostPosted: 02 Sep 2009, 11:55 
Site Admin

Izvinite, česnejši na minornom mi i beznačajnom pitanju, ali znate li VI sasvim pouzdano koliko je to zapravo ljudi bilo prisutno na pomenutom skupu?

Image
Učesnici secesionističke manifestacije u SAD

Prebrojavanje učesnika neke javne manifestacije je zapravo veoma nezahvalan posao. Uostalom, setite se i sami onih silnih numeričkih varijacija kojima su sredstva javnog informisanja u svojim izveštajima i reportažama baratala bez ikakvog zazora prilikom raznorodnih domaćih okupljanja. Npr. onih skopčanih sa protestom zbog secesije Kosova. Sigurno se sećate da su brojke izrazito varirale u zavisnosti od socio-političkog profila medija koji su o odnosnom događaju izveštavali.

A koliko je pomenuti način realizacije zapravo pravno validan postupak, ponajbolje dokazuje fenomenalno jasan tekst 10. amandmana Ustava SAD:

Image

I na osnovu njega potpuno validna i pravovaljana Uredba o secesiji suverenog teksaškog Kongresa iz 1861:

http://www.tsl.state.tx.us/treasures/im ... te/ord.jpg

U prevodu - narod Teksasa je glasanjem, svojom voljom, te sledstvenom apsolutnom većinom glasova odlučio da iziđe iz Unije, isto onako kako je svojevremeno i odlučio da u nju uđe. To neotuđivo suvereno pravo ne može mu niko pravno osporiti. :wink:

PostPosted: 02 Sep 2009, 11:56 
ModTeam

Ima ih 139! qq

PostPosted: 02 Sep 2009, 12:25 
Site Admin

Dokažite! :twisted:

Page 3 of 5 [ 68 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 2 hours